Huj, de finomat ettünk ma! Történt ugyanis, hogy a hűtő rendezgetése közben rájöttem, hogy van fél kiló túró, ami ma jár le, ezért úgy gondoltam, hogy túrós csuszát vacsorázunk. No, de 2 főre 500 gramm túrót kicsit túldimenzionáltnak találtam, ezért inkább valami túrós lepény felé terelődtek a gondolataim. Amint hazaértem kerestem is receptet, a nőiportálon, vagy hol találtam is egyet, amiben nem volt tészta, pont ilyet kerestem, valami sült sajttortaszerű cuccot. Minden várakozást felülmúlt, egyszerű, könnyű, gyors... Ami kell hozzá:
5 tojás, 5 ek liszt, 5 ek cukor, 500 g túró, 1 nagy pohár tejföl, vaníliás cukor vagy vaníliarúd, egy marék mazsola, 1 citrom reszelt héja.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. A sárgákat a
többi hozzávalóval kikeverem, óvatosan hozzákanalazom a fehérjét, és
szépen beleforgatom, ügyelve, hogy ne törjön össze a hab. Kivajazott,
kilisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 190 fokos előmelegített
sütőben aranybarnára sütöm. És ennyi. De tényleg.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi
TörlésÜdv.
VálaszTörlésElegem van már az ilyen botfaragta, hánya-veti internetes receptkönyvekből. Az általános iskolai fogalmazás órák ellenére emberek nem képesek leírni értelmesen, részletesen, mit és hogyan csinálnak. Önkifejező készség egyenlő nulla.
Pl.: Nagy doboz tejfölből kb. 5féle ismert a forgalomban. 300;350;380;400;450;500 grammos és még sorolhatnám. Higgye el kedves "Remseyné" nem fogom magamat hülyének érezni ha túlzott részletességgel publikálja a hőn áhított túró lepényét.
Értem én hogy egyszerű meg pikk-pakk,de azért a sütés főzés nem ilyen egyszerű.
Az intelligens hanyagság nem itt kezdődik. Vágom én,hogy otthon, hazai pályán érti hogy miből mi lesz, de ha "szakácskönyvesdizésre" adja a fejét akkor vegye a fáradságot és írja le tisztességgel a receptúrát.
Miért feszülök ennyire rá a projektre ???
Édesanyám halála előtt ettem a (kép szerint) ilyen lepényt.
De röviden...:utoljára, és szerintem már nem is fogok soha. A receptet nem találom. A neten egy árva tészta nélküli lepényt sem találtam, és ahogy a fentiekben leírtam az emberek nem tudnak önkifejezni. Lehet hogy valaki nagyon ügyes szakács,de hogy hogyan csinálja és mit csinál, azt mások tudomására adni is egy külön művészet.
Háromszor álltunk neki a párommal és mindháromszor massza állagú "túrósarat" sikerült produkálni. Higgye el nem vagyunk konyhai analfabéták, mindketten a suliban 5-ösek voltunk technikából, és a fél ismeretségi körünk hozzánk jár zabálni.
Szóval valami marhára nem klappol a receptel...
Tehát, a legmélyebb felebaráti tisztelettel megkérném!
Legyen szíves lektorálja a fent publikált receptjét.
Köszönettel
TI
Üdvözöllek,szeretném megkérdezni, mekkora formában készült ez a csoda?
VálaszTörlésköszönettel