Oldalak

2011. szeptember 15., csütörtök

Töltött paprika petrezselymes krumplival



Anya legutóbbi látogatása óta féltve őrizgetek hat otthoni paprikát a fagyasztóban, ugyanis itt csak kaliforniait lehet kapni. A törököknél persze láttam, de kizárólag Londonban. Tervezem felfedezni Exeter ilyen jellegű lelőhelyeit is, addig is azonban be kell érnem a felhalmozott készletekkel. Más fel sem merült velük kapcsolatban, csakis töltött paprikaként végezhették. Hozzávalók:


8 paprika (nekem csak 6 volt, ezért 2 tölteléket gombócként főztem meg), 500 g darált disznóhús, 100 g rizs, fél fej hagyma, 150 g sűrített paradicsom, 600 ml paradicsom passata, 1 tojás, egy nagy marék friss petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kk pirospaprika, cukor, olaj, 2 ek liszt, 2 zöldségleveskocka.
A hagymát nagyon apróra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, miután kihűlt, összekeverem a rizzsel, a tojással, a hússal, sózom, borsozom, beleteszem a paprikát, a zúzott fokhagymát, majd jól kidolgozom. A paprikákat előkészítem, csumáját kivágom, ereit, magházát eltávolítom. A töltelékkel lazán betöltöm, majd félreteszem. Egy lábosban kevés olajon rántást készítek, paradicsompürével hűtöm le, majd hozzáadom a forró zöldséglevest, majd csomómentesre keverem. Hozzáadom a passatát, majd cukorral, sóval ízesítem. Jól kiforralom. A paprikákat egy nagyobb lábosba teszem, ideális esetben egy rétegbe, majd meglocsolom a paradicsommártással. Forrástól számított 1 órát főzöm nagyon alacsony lángon. 20 perccel tálalás előtt az előzőleg meghámozott és kockára vágott krumplit felteszem sós vízben főni, egy másik serpenyőben a 2 jó nagy marék finomra vágott petrezselymet vajon megforgatok, erre dobom rá a leszűrt főtt krumplit. Ráteszem a fedőt, alaposan összerázom, végül tálalom. Egy szelet friss kenyérrel törölgetem ki a tányért. Fenomenális!
Egyik kedven ételem, egészséges, finom, nyári. Kár, hogy nálunk már ősz van.

A fényképezőgép eladója azóta sem jelentkezett, bár reggel feljelentettem az Ebaynél. Igaz, ők sem jeleztek még vissza. Mélységesen el vagyok keseredve miatta, de tényleg. Szimplán nem fair ezt csinálni. Mindketten nagyon fáradtak vagyunk, érezni, hogy már csütörtök van. A holnapi nap gyilkos lesz, 5kor hazaérek, majd 7re megyek Caroline-ékhoz. Remélem éjfél körül hazaérnek majd. 
Ja, ma van Gergő szülinapja, nomeg ma lenne Petié is. Döbbenetes, hogy már nem él. Felfoghatatlan. Ráadásul Tomi ma kapott egy üzenetet, hogy Erika anyósa meghalt ma. Szegény, mondta Erika, hogy nagyon beteg volt, és nem biztos, hogy megéri a karácsonyt, hát, ez így is lett. Nehéz lehet most nekik. Ez mindig nagyon nehéz. Gondolunk rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése