Nem emlékszem már, mikor akadt meg a szemem ezen a recepten, de itt zavarog a mozilla állapotsorában egy ideje. Tegnap rettenetesen rákívántam az ecetes fejessalátára, de gondoltam, Tomi azon nyomban beadná a válókeresetet, ha mindössze nyúlkaja kerülne a vacsoraasztalra, így gyorsan összedobtam ezt is, a saláta mellé, amolyan köret gyanánt :). A recept hasonló, de mégsem ugyanaz, mert a hozzávalókból volt is itthon ez-az, meg nem is, szóval tessék az övét is elolvasni, monjuk itt. Tehát, amit én használtam:
400 g spaghetti, 4 szem friss paradicsom, 350 ml tejszín, 2 tojás, 2 marék reszelt cheddar, 200 gramm feta, 250 g friss spenótlevél, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olivaolaj, 2 tk szárított oregánó.

kb 4 dl víz, 5 ek cukor, 3 ek 20%-os ecet.
Ez a Tomi-, és gyerekbarát arány, elég édes, én szeretem 4 ek ecettel is. Ezeket kutzulom habverővel addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Közvetlenül tálalás elött forgatom bele az előzőleg alaposan megmosott leveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése