Az előző bejegyzésben leírt pizzatésztából (katt ide!) készültek ezek a grissinik. Gyors és kiadós rágcsálni való, vendégváráskor nagyon mutatós része lehet a kinálós asztalnak. Én három ízesítést csináltam. A 200 grammnyi lisztből elkészített pizzatésztát kelesztés után 3 részre vágom, kicsit kinyűjtom, majd megszórom az elsőt szárított chillipaprikával, a másodikat olasz fűszerkeverékkel, a harmadikat pedig frissen őrölt fekete borssal. Kicsit belegyúrom ezeket a tésztába, majd mindegyiket 4 egyenlő részre vágom, és kígyókat formálok belőlük. Szilikon sütőpapíron egyszer-kétszer megforgatva 10 perc alatt készre sütöm őket. Ennyi. Ja, igazán finom szárított paradicsomos, zöldfűszeres mártogatóval, vagy fokhagymás tejföllel, esetleg guacamole társaságában, vagy egy üveg bor kíséretében remek ajándék, ha az ember vendégségbe megy.
2013. április 14., vasárnap
Grissini, a házi ropi
Az előző bejegyzésben leírt pizzatésztából (katt ide!) készültek ezek a grissinik. Gyors és kiadós rágcsálni való, vendégváráskor nagyon mutatós része lehet a kinálós asztalnak. Én három ízesítést csináltam. A 200 grammnyi lisztből elkészített pizzatésztát kelesztés után 3 részre vágom, kicsit kinyűjtom, majd megszórom az elsőt szárított chillipaprikával, a másodikat olasz fűszerkeverékkel, a harmadikat pedig frissen őrölt fekete borssal. Kicsit belegyúrom ezeket a tésztába, majd mindegyiket 4 egyenlő részre vágom, és kígyókat formálok belőlük. Szilikon sütőpapíron egyszer-kétszer megforgatva 10 perc alatt készre sütöm őket. Ennyi. Ja, igazán finom szárított paradicsomos, zöldfűszeres mártogatóval, vagy fokhagymás tejföllel, esetleg guacamole társaságában, vagy egy üveg bor kíséretében remek ajándék, ha az ember vendégségbe megy.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése