A heti menü összeállításánál találtam rá erre a receptre a BBC honlapján (eredetiért ide katt). Megtetszett, gondoltam ma este kipróbáljuk, persze egy kicsit átírva a ház körül fellelhető hozzávalók szerint. Helyből dupla adagot csináltam, mert holnap napközben kirándulni készülünk, ez meg remek piknikcuccnak tűnt. Az angol szoszidzsot :) leszámítva nincs benne semmi gáz alapanyag, ezért még Bellát is megkínáltam vele, aki nagyon hálásan lakmározta a kis burgergalacsinokat a tányérjéról. A hozzávalók:
A húspogácsákhoz: 6 angol kolbász (azt én otthon mondjuk 200 gramm darált sertéshússal helyettesíteném, és tennék hozzás plusz sót, borsot, fokhagymát), 200 g magyar lecsókolbász a mélyhűtőből, 1 tojás, egy nagy marék friss petrezselyem, 1 konzerv tesco "taco" babkeverék, fél lime leve. Ezen kívül: 4 darab kis ciabatta, hagyma, paradicsom, salátalevél, uborka, a lime másik fele, tejföl, avokádó.
A recept mint mindig, halálosan egyszerű, a kolbászokat megszabadítom a
bőrüktől, beledobálom a többi hozzávalóval őket a robotgépbe, pulzálok
rajta párat, majd pogácsákat formázok belőle. Elég lágy a massza, de
szépen összeáll majd sütés közben. Kevés olajon egy serpenyőben mindkét
felét megpirítom (3-3 perc), majd forró sütőbe tolom (amiben előzőleg a
ciabattákat készre sütöttem), és további 10 percig sütöm. Összedobom a
burikat, és kész is. Fimon, és a babtartalma miatt kicsit kiadósabb is,
mint a hagyományos húspogácsa.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése