Oldalak

2013. január 19., szombat

Póréhagymás krumplikrémleves


Leesett idén az első hó! Legalábbis nálunk ez volt az első. Már nagyon vártuk, ugyanis két éve nem volt szerencsénk semmi hóhoz, az pedig elengedhetetlen része a télnek. Ha hó van, akkor hideg is van, ha hideg van, akkor meg levest kell enni. 
A "leek and potato soup" az angolok egyik nagy klasszikusa, amit még Tomi is hajlandó jó szájízzel megenni, ráadásul olcsó és gyors is. A hozzávalók a következők:

2 szép nagy póréhagyma, 3 közepes krumpli, vaj, tej, zöldségleveskocka (én mostanában knorr stock potot használok), só, bors.

A hagymát durván felszeletelem, a krumplit meghámoyom, és kockára vágom. Kevés vajon elkezdem fonnyasztani a hagymát, hagyom körülbelöl 10 percig, míg szépen meg nem puhul. Azután rádobom a krumplit, és felöntöm annyi zöldségleves-alappal, hogy még épp ne lepje el, majd hozzáöntök még kb 2-3 dl tejet. Sózom, borsozom, majd lefedve főzöm fél órát. Ezután leturmixolom, vagy nekiesem a botmixerrel, a lényeg, hogy gyönyörű, síma állaga legyen. Soda bread-del tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése