Oldalak

2013. augusztus 15., csütörtök

Lilahagymás-céklás Rizottó Kecskesajttal


Ez egy telitalálat. Annyira finom, hogy csak na. És gyors. És olcsó. És gyönyörű. Imádtam, és Bella is. Mióta Tomi nincs itthon, inkább csak halat eszünk, húst nem igazán, mert jól esik már egy kis változatosság a húsos ételekhez képest. Ez sem áll semmi ördöngősből össze, a kecskesajtot leszámítva mindent találtam is hozzá a ház körül. Persze, ha nincs kecskesajt, fetával is nagyon finom, ezzel viszont krémesebb egy kicsit. A hozzávalók:

4 közepes főtt cékla kockára vágva, 4 marék rizottó rizs, 1 nagy fej lilahagyma, 1,5 dl testes vörösbor, fél liter zöldség alaplé (én most épp stockpotból készítettem), kis marék reszelt parmezán, 100 gramm kecskesajt, só, bors, olivaolaj.

Egy serpenyőben kevés olajon elekydem dinsztelni a hagymát, kicsit megsózom, hogy gyorsabban levet eresszen, majd mikor már szép fonnyadt, rádobom a rizst, és jó 5 percig együttpirítom. Ezután megöntözöm a borral, jól kiforralom, majd jöhet rá apránként az alaplé. Mindig csak annyi, hogz a tetején szépen egeszben látszódjanak a szemek. Mikor félig megpuhult a rizs, rádobom a kockázott céklát is, majd mikor teljesen kész, elkeverem benne a parmezánt, és megfelelő sűrűsérűre forralom. A kecskesajt felét is beleforgatom, a másik felével pedig a tányéron szórom meg. Magamnak jó erősen megborsozom, és kész.

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés