Oldalak

2013. augusztus 14., szerda

Serpenyős halfilé aszalt paradicsommal és spenóttal, polenta ágyon

No, akkor jöhetnek a halas receptek. Egyre több halat eszünk mostanság, mert Bella is szereti az apjával ellentétben, így ebédre ideális választás kettőnknek. Ez is egy 10 perces csoda, nagyon finom, nagyon ízes. Bellának a chillit kihagytam belőle természetesen.

Hozzávalók: kukoricadara, víz, vaj, 3 szelet tengeri hal a fagyasztóból, 1 marék aszalt paradicsom, 1 kk kapribogyó, 3 nagy marák friss spenót, fokhagyma, olivaolaj, só, bors.

Felkészítem a kukoricadarát. Mivel nekem a legközelebbi boltban csak előfőzött van, nem írok arányokat, ezt mindössze fel kell forralnui, és már kész is, persze a masik sem nagy ördöngősség, csak 5 perccel tovább rat megfőzni. Mindegy is, főtt kukoricadara, a vgén jó adag vaj belekeverve, ízlés szerint zöldfűszerekkel.

A halat kiolvasztom, és nagyon alaposan leitatom róla a vizet. Egy nagy serpenyőben olajat és vajat hevítek, rádobok egy vékonyra szelt fokhagymagerezdet, majd egy perc elteltével a halakat is. Közben sózom, borsozom. Mikor mindkét oldala megsült, kiveszem őket, majd rdobom a spenőtot és ay aszalt paradicsomot. Öszzerottyantom, hozzáadom a kapribogyót, majd a halakat visszateszem, és fedő alatt további 3-4 percig párolom. Tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése