Oldalak

2011. október 22., szombat

Kókusztejes Bread and Butter Pudding




Elkészült végre a vacsora is. Ez persze azt jelenti, hogy nem mentünk végül sehova, négyig sikerült az ágyban heverészni, ami szerintem szinte már illegális, de Tomi azt mondta, hogy ő megérdemli, így nem volt sok választásom. Jó, persze közben kitaláltam, hogy korianderes répalevest főzök, amit ő nem szeret, ezért neki a már múlt héten beígért bread and butter puddingot csináltam. Hogy az élet ne legyen olyan egyszerű, kókusztejjel főztem fel a custardot hozzá, mert épp volt egy konzervvel még a szekrényben egy régi-régi curryfőzésből. A leveshez nem sikerült jó képet csinálnom, mert már elég sötét van, azt majd megosztom legközelebb. A recept tehát a következő:

800 g-os zsúrkenyér (héjától megszabadítva, szeletelve), 400 ml kókusztej, 100 ml tej, vaj, mazsola, cukor, kókuszreszelék, fahéj, szerecsendió, 2 tojás.

Egy edényben elkezdem felmelegíteni a tejet, a két tojást enyhén felverem, majd mikor a tej már langyos, habverővel folyamatosan keverve beleöntöm a tojást, majd a cukrot, 1 percig feverem, elzárom, tovább keverem addig, míg szépen be nem sűrűsödik egy kicsit. A kenyereket megvajazom, egy réteget leteszek a tepsibe, megszórom mazsolával, kókuszreszelékkel, majd ráteszem a második réteget. Én ilyenkor kis háromszögeket vágok belőlük, mert így csináltuk ez előző munkahelyemen, így lesz benne pár ropogós falat is, ami igazán jót tesz a végeredménynek. Ezt is megszórom mazsolával. Az egészet ezután jól nyakon öntöm a custarddal, megszórom cukorral, fahéjjal és reszelt szerecsendióval, majd 200 fokon szép aranybarnára sütöm. Édesszájúak még melegen egy gömb vaníliafagyival és rumos meggylekvárral egyék, aki visyont az ünnepi ízeket kedveli locsolja meg a tányéron egy kis pohár Baileys-zel. Olcsó, laktató, pofon egyszerű édesség ez, ami tökéletes egy kiadós leves után akár főfogás helyett is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése