Oldalak

2013. május 13., hétfő

Radler Csirke


Azaz citromos-sörös-zsályás csirkecombok. Eredetileg síma tepsis csirknek indult, összesütve egy kis krumplival, de épp a kezemben volt egy mini üveg citromos sör, a zsálya meg ezerrel burjánzik a kertben, gondoltam miért ne dobnál fel egy kicsit ezekkel a vacsit. Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb, 1 citrom, 3 gerezd fokhagyma, olivaolaj, zsálya, 3 dl citromos sör, krumpli, kevés friss rozmaring, só, bors, vaj, 1 kk keményítő.

A csirkét megmosom, levágom róla a felesleges bőrt, majd sóval és borssal alaposan bedörzsölöm. A zúzott fokhagymát, a citrom reszelt héját, egy kevés olivaolajjal és a fél citrom levével kikeverem, kb mint egy salátaöntetet. Vajon elkezdem bőrös felével levelé sütni a csirkéket, közben a krumplit megmosom, és feldarabolom, majd egy nagy tepsibe elterítem. Kis olivaolajjal átforgatom, rádobom a rozmaringot. Közben megfordítom a csirkét, és a tetejére locsolok a fokhagymás "dresszingből". További 5 percig sütöm, majd rálocsolom a sört, rottyantok rajta egyet, majd a csirkéket átteszem a krumpliágyra. A citrom másik felét felszeletelem, és a combok közé dugdosom. Előmelegített sütőben készre sütöm. Közben a mártásomat tovább forralom, majd egy kis kanál keményítővel sűrítem. A végén ezzel locsolom meg a combokat a tányéron. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése