Oldalak

2013. május 4., szombat

Tonhalas-Brokkolis Spaghetti



Ez a recept nem több, mint a címe. Hétköznap vacsira tökéletes, nincs benne semmi különleges brillír,se trükk, viszont valamelyik nap, mikor ismét Bellával közösködtünk az ebéden olyan jót ettünk belőle, hogy gondoltam felteszem ide is. A hozzávalók:

1 konzerv tonhal, 250 g spaghetti, 1 kis fej brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 1 marék petrezselyem, 2 marék parmezán, olivaolaj, só, bors.

A tésztát felteszem főni. Közben a fokhagymákat vékony szeletekre vágom, majd jó 3-4 ek olajban elkezdem sütni őket. Erre ráreszelem a citrom héját, rádobom a durvára vágott petrezselymet. 6 perc után a tésztához dobom az apró rózsáira szedett brokkolit, és további 4 percig főzöm. Leszűröm, jól összeforgatom a fokhagymás, petrezselymes olajjal, majd rádobom a tonhalat is, és a citrom levét. Ha kell, egy kevés extra szűz olivaolajjal még ízesítem, sózom, borsozom. A végén parmezánnal forgatom át, és tálalom. Bellának nem tettem annyi citromot, és olajat hozzá, viszont egy kanál tejszínt igen, hogy finom krémes legyen. Nekem jó volt nélküle is. Egészséges, olcsó, gyors, finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése