Nemrég olvastam egy receptet Piszke oldalán, ami nagyon tetszett. Mostanában elég sok kókuszt eszünk, mert Tomi is nagyon szereti. Olcsó, finom, és könnyebb meghámozni mint hittem. Mikor megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy Toma imádni fogja, ráadásul kb 10 perc összeállítani. Én kicsit módosítottam az összetevőkön, pl 2 különböző márkájú kókusztejszínnel dolgoztam, amiből ezentúl csak az egyik mellett maradok majd. A hozzávalók tehát:
6-7 háztartási keksz, 80 g étcsoki, 300 ml tejszín, 2 x 250 ml Blue Dragon Coconut cream, 4 ek porcukor, 6 zselatinlap, 20 g csoki a tetejére.
A háztartási kekszet robotgépben összetörtem, a csokit felolvasztottam, és kikevertem annyi morzsával, amennyitől szépen összeállt. Egy tortaforma aljára simítottam, kicsit ledöngöltem egy pohár aljával. A tejszínt felvertem a cukorral, fokozatosan hozzáadtam a kókuszkrémet. A zselatinokat beáztattam egy kis lábosban annyi vízben amennyi éppen ellepte, ez kb 6 ek volt az én esetemben, majd kis idő után 1 perc alatt folyékonnyá hevítettem. Habverővel vertem a habot, így adtam hozzá apránként a zselatint. Ez a krémet rákanalaztam a kekszalapra, majd betettem 2 óraára a hűtőbe. Végezetül a maradék csokit megolvasztottam, hozzátettem 1 ek olajat kikevertem, majd egyenletesen eloszlattam a tetején, megszórtam kókuszreszelékkel, és további 2 órát pihentettem. Finom lett, bár legközelebb megpróbálom még habosabbra készíteni.
6-7 háztartási keksz, 80 g étcsoki, 300 ml tejszín, 2 x 250 ml Blue Dragon Coconut cream, 4 ek porcukor, 6 zselatinlap, 20 g csoki a tetejére.
A háztartási kekszet robotgépben összetörtem, a csokit felolvasztottam, és kikevertem annyi morzsával, amennyitől szépen összeállt. Egy tortaforma aljára simítottam, kicsit ledöngöltem egy pohár aljával. A tejszínt felvertem a cukorral, fokozatosan hozzáadtam a kókuszkrémet. A zselatinokat beáztattam egy kis lábosban annyi vízben amennyi éppen ellepte, ez kb 6 ek volt az én esetemben, majd kis idő után 1 perc alatt folyékonnyá hevítettem. Habverővel vertem a habot, így adtam hozzá apránként a zselatint. Ez a krémet rákanalaztam a kekszalapra, majd betettem 2 óraára a hűtőbe. Végezetül a maradék csokit megolvasztottam, hozzátettem 1 ek olajat kikevertem, majd egyenletesen eloszlattam a tetején, megszórtam kókuszreszelékkel, és további 2 órát pihentettem. Finom lett, bár legközelebb megpróbálom még habosabbra készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése